* Najaarsexcursie 21 september naar Den Haag

Najaarsexcursie 21 september 2019

Dit jaar gaat de excursie naar Den Haag

Programma:

8.15 vertrek uit Monnickendam met de bus vanaf de Grote Kerk. 

9.30 aankomst Kasteel Duivenvoorde te Voorschoten

Koffie met petitfour, daarna rondleiding met gids door kasteel en eventueel tuinen op eigen gelegenheid.

12.00 vertrek naar Den Haag

12.30 aankomst Paviljoen Malieveld voor koffietafel (lunch)

 

’s middags keuzeprogramma:

  1. Residentie wandeling, wandeling door het hofgebied en het oude dorp Die Haghe. Maak kennis met het Binnenhof, waar graven, stadhouders en Oranjetelgen zetelden. Ontdek middenin het oude dorp de indrukwekkende middeleeuwse Grote Kerk. Den Haag groeide uit tot een dorp van aanzien met stadspaleizen en luxe winkelstraten. Vertrek 14.00 vanaf restaurant. Rondleiding van +/- 1,5 uur.
  2. Oranjewandeling, de eeuwenoude band tussen Den Haag en het Oranjehuis komt tot uitdrukking in een tocht langs paleizen en monumenten. De geschiedenis van de eerste koning der Nederlanden Willem I, tot ons huidig staatshoofd Koning Willem Alexander, passeert de revue. Historische anekdotes en wetenswaardigheden verlevendigen deze wandeling.Vertrek 14.00 vanaf restaurant. Rondleiding van +/- 1,5 uur.
  3. Art nouveau/Jugendstil wandeling, het mondaine Den Haag van het “fin de siecle”, eind 19eeeuw, ging mee met de mode. Veel oude huizen maakten plaats voor nieuwe (winkel)panden of kregen een nieuwe gevel. Oude gebouwen kregen nieuwe puien in Jugendstil/Art nouveau/Wiener Secession. Wie wil kennismaken met deze vernieuwende architectuur van rond 1900 moet deze wandeling doen. Vertrek 14.00 vanaf restaurant. Rondleiding van +/- 1,5 uur.
  4. Tweede kamer tour, bezoek de Tweede Kamer en krijg antwoord op vragen. Anekdotes uit heden en verleden passeren de revue. Naast het bezoek aan de tweede kamer neemt de gids je ook mee naar het oudste gebouw van Den Haag, de Ridderzaal en krijg je een 10 minuten durende film te zien over de geschiedenis van het Binnenhof. Begin 14.30 uur en duurt 90 minuten. Maximaal 10 personen.   De Ridderzaal is niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers!
  5. Panorama Mesdag, wat is er leuker dan een rondleiding met een gids door het museum, die ook een kijkje achter de schermen geeft, waar het geheim van het panorama wordt ontsluierd. Duur ongeveer drie kwartier. Maximaal 20 personen. Niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Museumjaarkaart nodig.

Rest van de middag kunt u op eigen gelegenheid doorbrengen in Den Haag.

Vertrek bus om 17.30. Verwachte aankomst 18.30 in Monnickendam.

De kosten van deze Najaarsexcursie bedragen € 52,50. Aanmelden voor 16 september.

U kunt zich opgeven, bij voorkeur via info@oudmonnickendam.nlof evt. telefonisch 0299-652580.

Daarbij dient duidelijk te worden aangegeven welke 1en welke 2keus u heeft voor het middagprogramma. Bij aanmelding vermelden, naam, adres, aantal personen, telefoonnummer en emailadres.  U ontvangt een bevestiging.  Betaling gaarne vooraf (zie bevestiging)


<<< Overzicht

 

Over Vereniging Oud monnickendam

De Vereniging Oud Monnickendam stelt zich ten doel het stads- en landschapsschoon van Monnickendam te bewaren, te beschermen en waar mogelijk te vermeerderen. Dit wordt bijvoorbeeld gedaan via overleg en adviezen aan het gemeentelijk bestuur bij bouwplannen, ruimtelijke ontwikkelingen en restauraties. Bij diverse proje ...

Lees verder